Autor Wątek: Obecnie pocinam w...  (Przeczytany 11065 razy)

Dr.Agon

• Jr. Member
  • **
Obecnie pocinam w...
« dnia: 21.01.2010, 23:29:07 »
Otwieram wątek dla wszystkich posiadaczy konsoli Nintendo DS, powinno ich kilku być.
Obecnie gram w nową Zeldę. Podtytuł "The Spirit Tracks" to całkiem fajna giera, jeszcze bardziej pomysłowa od poprzedniczki i jeszcze lepiej wykorzystująca możliwości konsoli. Fabularnie na razie jest nie najgorzej, na razie obaliłem drugą świątynię.
« Ostatnia zmiana: 08.02.2010, 00:16:52 wysłana przez abrasante »

MaQ

• Newbie
  • *
RE: [NDS] Obecnie pocinam w...
« Odpowiedź #1 dnia: 22.01.2010, 00:02:59 »
Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure - super platformówka z elementami tetrisopodobnymi:) Polecam wszystkim:)

abrasante

• Sr. Member
    • http://karawana.eu
« Odpowiedź #2 dnia: 22.01.2010, 16:07:15 »
Obecnie częściej gram na turkusowym PSP (3004). Nową Zelde zakupiłem już jakiś czas temu, ale samą grę widziałem w akcji za mało, aby komentować (grała dziewczyna, spoglądałem tylko sporadycznie).

Przeglądając czasopisma w kiosku natrafiłem na Guitar Hero DS za 9,90 euro, więc szkoda mi było nie zaopatrzyć się w grę. Miło wspominam GH na Xboxa 360, lecz na wersję DS'ową od początku spoglądałem z pogardą. W efekcie bardzo miło się zaskoczyłem. Gra wciąga, kawałki dają radę i przede wszystkim wygodnie się gra (mimo, iż po dłuższym czasie nadgarstek wysiada).

boromi

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22.01.2010, 21:02:59 »
Abrasante, koniecznie skołuj sobie drugą odsłonę deesową - Decades. Imo znacznie ciekawszy soundtrack. Macie chyba nawet w Hiszpanii wersję rodzimą, z kilkoma piosenkami po espaniolsku. :)

BeaR

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 22.01.2010, 22:20:27 »
Ja grywam też na moim gripie w Guitar hero, zaliczyłem wszystkie części prócz Band hero ^_^
Poza tym grywam w Cooking Mama 1, 2 i 3, oraz Castlevania OoE i DoS :)
Abra: też mam czerwony rysik w białym DSie xD
BTW: Polecam popatrzeć na różniaste skiny do gripa, jest trochę ich na oficjalnej stronie Guitar Hero, w necie też tego jest pełno, a jak nie znajdziesz odpowiedniego, bardzo łatwo idzie zrobić swój własny, potem wystarczy wydrukować, wyciąć i wsadzić do gripa :)
« Ostatnia zmiana: 22.01.2010, 22:22:02 wysłana przez BeaR »

Shinigami

• Brigadier
  • Full Member
    • http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/
« Odpowiedź #5 dnia: 23.01.2010, 17:17:43 »
W nic, bo nie aktualnie w co grać.

Dr.Agon

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 24.01.2010, 20:31:13 »
@Shinigami NANDEEEEEEEEEEE?!
Professor Layton obie części, Scribblenauts, obie Zeldy, Mario & Luigi... PAAANIE...

Shinigami

• Brigadier
  • Full Member
    • http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/
« Odpowiedź #7 dnia: 24.01.2010, 20:39:56 »
Standardowo, prawie nic na co warto zwrócić uwagę nie wychodzi.

Layton po jednej części mi wystarczy, Scribblenauts niestety aż takim hitem nie jest, za Zeldą nie przepadam, a do braci Mario mnie w formie innej niż platformówkowej nie ciągnie.
« Ostatnia zmiana: 24.01.2010, 20:40:49 wysłana przez Shinigami »

BeaR

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 25.01.2010, 21:27:35 »
Bardzo dobryh tytułów ostatnio wyszło o wiele więcej, sprawdź Kingdom Hearts, Might & Magic, Sands of Destruction, Luminous Arc 3, Fighting Fantasy, jest jeszcze trochę, ale nie mam  teraz czasu wypisywać

loQ

• Don Rosa forever!
  • Jr. Member
  • **
    • http://ja.gram.pl/loczu
RE: Obecnie pocinam w...
« Odpowiedź #9 dnia: 08.02.2010, 09:57:17 »
M&M: Clash of Heroes. Może nawet kupie cuś do Wi-Fi i pogram przez neta. :P Bardzo dobra gra,, jak dla mnie jedna z najlepszych gier drugiej połowy ubiegłego roku (na NDSa oczywiście).

boromi

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 08.02.2010, 22:03:04 »
loQ olej wifi. Większość tytułów na ds-a albo jest shackowana i nie da się w nie grać ze względu na cheaterów, albo... po prostu nikt w nie nie gra. A gry logiczno-strategiczne to już ostatnie w co da się przez sieć na DS-ie grać. System rozłącza, sami gracze też często zwiewają...
« Ostatnia zmiana: 08.02.2010, 22:03:51 wysłana przez boromi »

Nintendog

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 09.02.2010, 11:05:15 »
Jestem świeżo po ukończeniu The Legend Of Zelda: Phantom Hourglass, a obecnie pocinam w spolszczoną wersje gry: Castlevania: Order Of Eccelesia.

boromi

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 09.02.2010, 12:31:35 »
Ooo, fajowo że Konami w 3 odsłonie na DS-a zdecydowało się wyśrubować poziom trudności, momentami gra się w "Eklezję" jak w stare dobre Circle of The Moon. :)

Inlagd

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 09.02.2010, 12:49:08 »
Rockman Zero 2 (GBA). Gra ukończona, wszystkie elfy zebrane, teraz próbuję zbierać bronie EX po bossach. Ciężki kawałek chleba, każdy poziom to dużo ćwiczeń i uczenie się go na pamięć. Poza tym na drugim zapisie brnę na Hard, ale nie wiem czy dociągnę do końca. Tak, czy siak jest co z gry wyciskać.

Być może dostanę baty za wrzucanie do tematu gry na GBA, ale chyba nie ma sensu żeby podobny temat tworzyć dla każdej konsoli z osobna? W razie czego przyjmijcie, że gram w gry GBA na DSie, hehe.

loQ

• Don Rosa forever!
  • Jr. Member
  • **
    • http://ja.gram.pl/loczu
« Odpowiedź #14 dnia: 09.02.2010, 15:59:19 »
Cytat: 'boromi' pid='691' dateline='1265662984'

loQ olej wifi. Większość tytułów na ds-a albo jest shackowana i nie da się w nie grać ze względu na cheaterów, albo... po prostu nikt w nie nie gra. A gry logiczno-strategiczne to już ostatnie w co da się przez sieć na DS-ie grać. System rozłącza, sami gracze też często zwiewają...

Nie znasz się. Dowód: zajrzyj na deesowiec.info