Autor Wątek: [PSP] Wasze top 5-10 gier na psp !!  (Przeczytany 3474 razy)

fwank

• funkfuckfwank
  • Newbie
  • *
    • http://www.youtube.com/getdafak
[PSP] Wasze top 5-10 gier na psp !!
« dnia: 09.02.2010, 17:25:15 »
Wiem, że konsola jak zasysała tak ciągle zasysa. Nie znaczy to, ze dobrych ,a czasem i wybitnych gier nie było.
Dawajcie swoje typy z uzasadnieniem.

1. Wipeout Pure - moja pierwsza gra na psp, dla której btw. kupiłem psp w dniu europejskiej premiery (pamięta ktoś faty;]) Moim zdaniem, najlepsza część serii, wszystko dzięki najbardziej wyważonemu modelowi jazdy, zajebistym patentem zdobywania grafik, za złote medale. Piękna, głośna, do dziś bardzo żywotna !

2. Patapom - gra przez którą nie potrafiłem zasnąć - no szit. wszystko przez wytupywanie rytmu nogą... zasypiając noga ciągle w ruchu ;]

3. GTA LCS i VCS - wiadomo

4. Wipeout Pulse - gra dla której kupiłem nowe psp slim w dniu jej europejskiej premiery, trochę się zawiodłem ale to i tak jeden z najlepszych tytułów na tą konsolę

5. Ridge Racer - do bólu arkejdowy, do bólu zajebisty - 80% trasy na drifcie - to może być tylko RR ;]
« Ostatnia zmiana: 09.02.2010, 17:25:57 wysłana przez fwank »

WyrwijChwasta

• szlachetne widmo
  • Jr. Member
  • **
    • http://gaijin.ayz.pl
RE: Wasze top 5-10 gier na psp !!
« Odpowiedź #1 dnia: 20.02.2010, 01:10:12 »
Kolejność przypadkowa.
1. Loco Roco - czas mija, a te małe gluty nadal wywołują u mnie niekontrolowany uśmiech.
2. Rock Band - cóż, złapałem na to niezłego wkręta!
3. FF VII Crisis Core - fajnie znowu przenieść się do ”siódemki” i móc obserwować Clouda z innej perspektywy. Poza tym podoba mi się design Zacka.
4. Dissidia Final Fantasy - za Sephirotha
Jeśli pojawi się coś jeszcze godnego uwagi, będę edytował.

BeaR

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 20.02.2010, 10:41:40 »
NIe mam PSP, ale miałem przyjemność pograć w Loco Roco, Patapony, LBP i Motor Storm i Tekken DR, więc te gry formują taki mały top5, kolejność nieważna ;D

Nintendog

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 20.02.2010, 11:53:06 »
1. Tekken (obie części)
2. Motorstorm
3. God Of War: Chains Of Olympus (szkoda że tak krótka)
4. Medal Of Honor: Heroes (znajduje się na liście, za świetny tryb online :)
5. GTA LCS , VCS.

Mruvek

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10.06.2010, 15:18:44 »
LocoRoco, God of War, Little Big Planet, Tekken, FIFA, seria LEGO

yrkill

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 17.07.2010, 11:25:14 »
1) Final Fantasy: Crisis Core
2) Me and my Katamari
3) Everybody's Tennis

groszek

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 17.07.2010, 11:52:25 »
1. Daxter
2. Disgaea: Afternoon of Darkness
3. God of War: Chains of Olympus

Ciężko mi znaleźć więcej, chyba, że można doliczyć gry z PS1 :D

Bl3k

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 17.07.2010, 13:28:44 »
Nie widzę większego problemu w wymienieniu 5 dobrych tytułów na PSP. Konsola może i nie jest tak pokaźna w dobre tytuły jak DS, ale swoje hiciory też posiada.

1. God of War: Chains of Olympus - zdecydowanie najlepsza gra stworzona na PSP. Ready at Dawn pokazało światu, że ta oto kieszonsolka ma niesamowite wręcz możliwości i wydało przenośnego God of Wara, który wcale nie jest gorszy od wersji na dużą konsolę Sony. Gdyby powstało więcej tak dobrych tytułów na tę platformę, to Nintendo i jego DS schowało by się w krzaku i płakało do kolejnej generacji.

2. Tekken: Dark Ressurection - Generalnie można tę grę uznać za zabójcę czasu/nudy podczas deszczowych dni (bądź podczas hardkorowej przejażdżki autobusem/tramwajem/pociągiem/lubinnymmałokomfortowympojazdem). Choć trzeba przyznać, że prawdziwa zabawa zaczyna się dopiero, gdy znajdziemy żywego przeciwnika w postaci naszego kumpla siedzącego obok z drugą konsolką.

3. Tetris (Minis) - Tego chyba nie muszę nikomu przedstawiać. Klasyka klasyków.

4. Syphon Filter: Logan's Shadow - najlepsza strzelanka wydana na tego handhelda. Chwile spędzone z tą produkcją wspominał bardzo miło i chyba wrócę do niej ponownie!

5. Dungeon Siege: Throne of Agony - Taki H&S. Bardzo przyjemna gierka. Warto zagrać.
« Ostatnia zmiana: 18.07.2010, 15:35:21 wysłana przez Bl3k »

Luna

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 18.07.2010, 14:16:30 »
Ciężko wybrać tak naprawdę TOP 5. W sumie jest wiele gier które są dobre, ale starając się jechać nieco z innej strony:

1.Loco Roco - genialny i prosty pomysł który wciąga na długie godziny zarówno graczy hard jak i tych bardziej z doskoku, że o naszych pięknych kobietkach nie wspomnę;)
2.Patapon - dosłownie jak wyżej + widać, że developerzy wciąż mają świeże pomysły na gry rytmiczne/muzyczne
3.Dissidia - nieco kontrowersyjnie może, ni to RPG ni to mordobicie i może to właśnie świadczy o jakości tej produkcji. Niewątpliwy ukłon w stronę starszej części graczy pamiętających stare dobre finale i...o dziwo dowód na to, że Square jako takie się jeszcze nie wypaliło.
4.Jeanne D'arc - OK, fabuła ssie na całego i spokojnie można ją sobie podarować. Co natomiast ważne, sama mechanika gry jest przyjemna, przyjazna i wciąga sama sobą. Jeśli ktoś lubi taktyczne RPG rodem ze starojapońskiej szkoły to ten tytuł jest dla niego obowiązkiem.
5.Lumines - bo na PSP było pierwsze, bo to była bryza świeżości w temacie gier logicznych, bo system był świetny, oprawa estetyczna, bo nawet moja mama potrafiła się w tej grze zakochać na długie godziny.

Specjalnie nie wymieniałem takich tytułów jak Tekken czy Crisis Core, bo mimo że dobre to jechały na popularności braci z dużych ekranów. Gry które zaproponowałem są natomiast czymś nowym co pojawiło się na PSP jako pomysł świeży.