Autor Wątek: I'm waiting for...  (Przeczytany 10570 razy)

wlochatyjoe

• Jr. Member
  • **
RE: I'm waiting for...
« Odpowiedź #30 dnia: 22.07.2010, 17:58:16 »
yrkill, ty wspominales o Eternal Sonata. Dobra to jest gra? Bo planuje ją kupic na X360. Troche mnie ta slodka grafika odrzuca.

Luna

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 22.07.2010, 18:13:39 »
I dobra i tragiczna. Jako posucha na rynku RPG jest dość ok. Jednak grając w kolejnego RPG z dziećmi w roli głównej...sam wiesz co to znaczy. Słodkie, że aż zęby bolą.
Z drugiej strony jeśli potrafisz przeboleć cukierki na ekranie to gra jest naprawdę ciekawa i w pewnym sensie oryginalna.

wlochatyjoe

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 22.07.2010, 18:15:07 »
Pewnie jak przejde Lost Odyssey to zamowie sobie Eternal Sonata. Zreszta teraz jeszcze gram w "Silent Hilla w bieszczadach", czyli Alan Wake :D Wiec na razie musze to pokonczyc.

Luna

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 22.07.2010, 23:12:43 »
A ja za to postanowiłem pograć...kilku ludziom na nerwach:p A tak poważnie to jakoś tak nagle mało się zrobiło dobrych gier RPG. ZWŁASZCZA tych japońskich.

Lazuli Lapis

• ryojiventures
  • Newbie
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 23.07.2010, 17:48:04 »
no cóż, pozostaje mieć nadzieję że może, może kiedyś wyjdzie Persona 5 :p Persona 3 FES i 4 to najlepsze jRPG w jakie kiedykolwiek grałam (nigdy jakoś specjalnie za FF nie byłam, w ogóle mnie to nie kręci). Fabuła wciąga jak glebogryzarka. No i praktycznie w ogóle nie ma tam cukierkowatości.

Luna

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 23.07.2010, 18:20:59 »
Ja do Persony przymierzam się od jakiegoś czasu i nie umiem zacząć. Zmotywuj mnie jakoś do tej gry proszę...

Nawiasem mówiąc pamiętam jak się narzekało na brak RPG na PS2, wyszła Disgaea i wszyscy piali z zachwytu, że W KOŃCU coś się ruszyłoXD A potem taka fala RPG nagle i co najlepsze trwa do dziś.

Lazuli Lapis

• ryojiventures
  • Newbie
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 23.07.2010, 18:42:37 »
Hm, szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia jak :P jeśli masz zamiar w to grać, to wolałabym za dużo nie wygadać, coby ci nie zepsuć zabawy... Powiem tylko tak: te gry są miejscami jednocześnie tak chore, dziwne i psychodeliczne, jak i strasznie, naprawdę strasznie wkręcające... Fabuła jest miażdżąca, kilku zwrotów akcji po prostu NIE DA się ni cholery przewidzieć, przez co mi nie raz szczęka lądowała na podłodze... Jeśli ci takie klimaty odpowiadają, to się nie zastanawiaj nawet, tylko graj :P Ja kupowałam je praktycznie w ciemno i nie żałuję. Tylko radzę najpierw zaliczyć trójkę a dopiero potem czwórkę, bo pomimo że nie jest to kontynuacja poprzedniej części, to w 4 znajduje się całkiem sporo smaczków, które wychwycą tylko ci, co grali w 3. No i błagam, nie czytaj niczego, co mogłoby zawierać spoilery, ja już przez kilka palantów którzy nie umieją takowych oznaczyć sobie co nieco zabawy napsułam -.-'

szkoda tylko, bo jeśli wyjdzie P5, to zapewne na next geny, a to oznacza że sobie w nią nie pogram >>
« Ostatnia zmiana: 23.07.2010, 18:46:41 wysłana przez Lazuli Lapis »

Luna

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 23.07.2010, 19:52:57 »
Ah, ja myślę o częściach na PSP więc nie wiem jakie tam konkretnie wyszły. Jak odzyskam sprzęcik to aż sobie pogram...W KOŃCU:)

rollmykatamari

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 24.07.2010, 01:21:43 »
No ja gram teraz w P3P i jest tak jak mówią: to takie połączenie date-sim'a i dungeon-crawler'a. Obydwa aspekty gry są całkiem przyjemne, chociaż trochę frustrujące, jeżeli ktoś chciałby się skupić na jednej rzeczy na raz.

Prawda na temat Persony:
(http://img62.imageshack.us/i/1224077789061.jpg/)

Lazuli Lapis

• ryojiventures
  • Newbie
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 24.07.2010, 13:59:59 »
Szczerze mówiąc, to akurat za P3P nie przepadam, za dużo rzeczy pozmieniali / udziwnili (choć to tylko moja opinia ofkoz), a dziewczyną nie chciałabym chodzić. No, rollmykatamari to akurat niestety prawda, ja się skupiłam bardziej na 'koksaniu' i chyba tylko z 5 czy 6 social linków miałam ukończone (nie licząc tych, co się razem z fabułą zapełniają), reszta gdzieś tak w połowie. Ale muszę powiedzieć, że w Personie 4 czas jest idealnie wyważony, ma się mnóstwo czasu i na to, i na to :p