Wg. mnie warto połączyć co się da bez utraty logicznego układu. Przede wszystkim usunąć podział na
Świat Retro i
Czasy Współczesne. Można też połączyć dział
Inne (poniżej jako dział
Forum) i zastanowić się nad przesunięciem z niego
Naszej Twórczości do
Kultury, gdzie pasuje lepiej pod względem logicznym. Może połączyć
Książkę i
Komiks, bo nie spodziewałbym się zalewu postów o książkach. I na koniec jeszcze jedna rzecz do rozważenia: dodając odpowiednie działy
Inne usunąć możliwość pisania w działach głównych np.
Gry. Dwa argumenty za tym. Po pierwsze na stronie głównej jest przejrzysty układ i logiczną zależność: jeśli nie ma odpowiedniego poddziału, to będę pisać/szukać w
Inne. Po drugie jednoczesne istnienie poddziałów i możliwości pisania poza nimi w działach głównych daje w efekcie coś takiego:
http://poofa.org/forumdisplay.php?fid=27
Nikt nie pisze w dziale inne, a przecież to on jest naturalnym uzupełnieniem istniejących poddziałów, a nie dział główny.
Nie wiem czy jasno to wszystko opisałem, więc poniżej wrzucam jeszcze propozycję schematu forum na podstawie tego, co napisałem powyżej:
a) Crazy Pumpkin's Nest b) Karawana c) Inne
- Gry, konsole i komputery:
a) PC b) Nintendo c) Sony d) Microsoft e) Sega f) Arcade g) Inne
a) Książka i komiks b) Film i muzyka c) Japonia, manga i anime d) Pixelart i chiptunes e) Nasza twórczość f) Inne
a) Offtopic b) Kupię, sprzedam c) Kosz
[/list]
Oczywiście to wszystko tylko moje pomysły i propozycje co i jak możnaby było ulepszyć. Ktoś inny może mieć lepsze.