Autor Wątek: [Event] Semana Negra  (Przeczytany 1408 razy)

abrasante

• Sr. Member
    • http://karawana.eu
[Event] Semana Negra
« dnia: 20.01.2010, 23:19:40 »
Semana Negra (Czarny Tydzień) w Gijon (północ Hiszpanii) w tym roku mnie zaskoczyła. Było dużo więcej straganów z działem komiksu niż w ostatnich latach. Wyrwałem mało rzeczy, w sumie sam nie wiem dlaczego... Komiksy Batmana z lat 80' za 1 euro to śmiech na sali... A wziąłem tylko jedną część... ehh...

Złapał nas (mnie i dziewczynę) mały deszcz, lecz znaleźliśmy schronienie 'pod kebabem', hehe. Jak się rozpogodziło, sprzedawcy na nowo otworzyli swoje namioty. Co można było znaleźć?

Masę używanych książek. Namioty tematyczne, np. sama fantastyka, czy historie. Sapkowskiego również znalazłem. Na jednym ze straganów można było kupić wiele tytułów mang za... 1 euro! Wszystko ogólnie było za 1e... Niestety nie zrobiłem zdjęć samych straganów, za bardzo byłem zalatany z namiotu do namiotu... ale to co pstryknąłem - możecie zobaczyć na dole.

Szczególnie jestem zadowolony z książki o historii elektronicznej rozrywki. Mimo, iż okładka zniechęca, to jej zawartość trzyma wysoki poziom (o dziwo... hiszpańskie czasopisma growe są słabe). Książka gruba, szkoda tylko, że papier czarno biały, ale przeżyje.

Znaleźć również można było pełne serie zapakowane po zniżonych cenach. Do tego wiele karuzel, czy dobrego jedzenia - zabawa była przednia. Semana Negra trwała cały tydzień i jest organizowana co roku. Dodatkowo z rozmów ze sprzedawcami dowiedziałem się, że niektórzy mają własne sklepy na terenie - ciekawe czy ceny również takie atrakcyjne...

Czego nie mogło zabraknąć na tego typie imprezie? Oczywiście figurek, które również się znalazły, oraz gratisy w postaci np. gier planszowych czy logicznych.

Galeria:

Shinigami

• Brigadier
  • Full Member
    • http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/
RE: [Event] Semana Negra
« Odpowiedź #1 dnia: 20.01.2010, 23:43:20 »
Nick Fury kradnie Ci dziewczynę!

No proszę, Year One po hiszpańsku, zabawnie to wygląda.