Autor Wątek: Najlepsza gra na NDSa to...  (Przeczytany 8377 razy)

loQ

• Don Rosa forever!
  • Jr. Member
  • **
    • http://ja.gram.pl/loczu
Najlepsza gra na NDSa to...
« dnia: 20.02.2010, 21:07:54 »
Jaka jest według was najlepsza gra na NDSa? Według mnie chyba nic nie przebije Kingdom Hearts. Ta gra ma w sobie to coś. W lepszą jeszcze nie grałem. Świetna grafika, klimat miodzio, długa i w ogóle naj. ^^

WyrwijChwasta

• szlachetne widmo
  • Jr. Member
  • **
    • http://gaijin.ayz.pl
RE: Najlepsza gra na NDSa to...
« Odpowiedź #1 dnia: 20.02.2010, 21:24:19 »
Premiery KH nie doczekałem, ale myślę, że ani ona ani żadna inna (chyba ze kontynuacja) nie przebije w moim rankingu japońskiej wersji(własciwie pierwowzoru) Elite Beat Agents, czyli Moero! Nekketsu Rhythm Damashii Osu! Tatakae! Ouendan 2  ;)

Shinigami

• Brigadier
  • Full Member
    • http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/
« Odpowiedź #2 dnia: 20.02.2010, 21:55:04 »
TWEWY pozamiatało. A ja nie lubię erpegów.

WyrwijChwasta

• szlachetne widmo
  • Jr. Member
  • **
    • http://gaijin.ayz.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 21.02.2010, 02:22:15 »
@Shini - high five, racja Subarashiki Kono Sekai to było coś, swietny soundtrack, ujmująca historia, dobry styl, tylko system walki mi nie podszedł

BeaR

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 21.02.2010, 15:30:19 »
Definitywnie THE WORLD ENDS WITH YOU! jedyna gra, którą chciało mi się przechodzić do 100%, mimo, że była miejscami bardzo trudna, m.in. największe problemy miałem ze świnkami xD Poza tym świetna kreska, świetna muzyka, świetna fabuła... szkoda, że nie widy i słychu nic na temat drugiej części :c

Nintendog

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 21.02.2010, 15:39:18 »
Hmmm... Najlepsza gra na DSa... Zdecydowanie The Legend Of Zelda Phantom Hourglass!! :) Żadna inna gra nie dała mi tyle frajdy :)

boromi

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 21.02.2010, 15:51:52 »
Najlepsza gra... raaany. Jeśli traktować zbiorowo - Phoenix Wright. Ale tylko do czasu wydania Golden Sun DS. ;]
« Ostatnia zmiana: 21.02.2010, 15:52:06 wysłana przez boromi »

loQ

• Don Rosa forever!
  • Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 21.02.2010, 19:22:04 »
Co wy tak o tym TWEWY? Ja ostatnio zacząłem grać i nie widzę w tym niczego świetnego. Muzyka - cały czas to samo,. Nuuda. Grafika - no tu jest ładnie. Mechanika - zgrzyt... :/ Jak dla mnie - dobra gra. Tylko dobra.

boromi

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 21.02.2010, 21:09:05 »
No cóż, fabuła jest bardzo ciekawa i ogólnie - muzyka (nie kapuję zarzutu. W każdej grze motywy się powtarzają bez końca i TWEWY nie jest wyjątkiem) w połączeniu z klimatyczną grafiką daje fajną mieszankę. Bardzo świeża gra, jezeli miałbym jej coś wytykać to grafikę, która jak na 2D wali po gałach pikselami i ma mało klatek animacji.

loQ

• Don Rosa forever!
  • Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 24.02.2010, 10:09:27 »
Cóż - co kto lubi. Mi się najbardziej grafika podoba. Reszta jak dla mnie odpada.

Do moich best tytułów z pewnością dołączyłby Rayman DS, ale niestety ta konwersja (remake?) dodaje tylko niepotrzebne błędy, przez co gra nie jest świetna tak jak oryginał.

Ale i tak nic na NDSie nie przebije KH. ;D W pełni zasłużone 10/10 mogę jej dać, jeśli mam oceniać.

A co do Zeldy - nie podoba mi się t5aki klimat. Jakby poszli w klimaty z GameCuba/Wii to może, ale tak... No i zdecydowanie wolałbym prawdziwego RPGa - taki action RPG byłby świetny. ;) No ale cóż - jest jak jest.
« Ostatnia zmiana: 24.02.2010, 10:11:22 wysłana przez loQ »

Inlagd

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 24.02.2010, 10:50:28 »
Jeśli za najlepszą grę rozpatrywać taką, przy której spędziło się najwięcej czasu, to dla mnie bez wątpienia był to Animal Crossing. Przy czym miałem z grą o tyle więcej zabawy, że nie grałem wcześniej w poprzednie Animale na konsolach stacjonarnych. A po zapoznaniu się z nimi w sumie nie mam takiego zamiaru, bo to przenośność dodaje tej grze niesamowitego kopa: własne miasteczko w kieszeni bije na głowę własne miasteczko w telewizorze.

Na DSie to w sumie jeszcze tylko z Nintendogs zmarnowałem podobną ilość czasu.

BeaR

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 24.02.2010, 13:52:42 »
Cytat: 'loQ' pid='1051' dateline='1267002567'

Ale i tak nic na NDSie nie przebije KH. ;D W pełni zasłużone 10/10 mogę jej dać, jeśli mam oceniać.

Oj, nie rób tego, chyba, że chcesz dostać bana od krzaczorexa (on nie lubi tej gry... na moje nieszczęście, bo sam dałem tej grze 10/10 w swojej recenzji i miałem małe... że tak napiszę "konsekwencje")

boromi

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 24.02.2010, 14:11:39 »
Odnośnie Animal Crossing, to tuż po zakupie DS-a też miałem na tą grę jazdę. Rewelacyjny klimacik i sporo do zrobienia. Ale potem jakoś mi przeszło, nie lubię na dłuższą metę gier bez konkretnego celu.

loQ

• Don Rosa forever!
  • Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 24.02.2010, 14:25:32 »
Cytat: 'BeaR' pid='1058' dateline='1267015962'

Oj, nie rób tego, chyba, że chcesz dostać bana od krzaczorexa (on nie lubi tej gry... na moje nieszczęście, bo sam dałem tej grze 10/10 w swojej recenzji i miałem małe... że tak napiszę "konsekwencje")

Eee.. Jakiego kaczrexa i jakie konsekwencje? o.O

BeaR

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 24.02.2010, 14:38:02 »
Cytat: 'loQ' pid='1060' dateline='1267017932'

Cytat: 'BeaR' pid='1058' dateline='1267015962'

Eee.. Jakiego kaczrexa i jakie konsekwencje? o.O

Widzę, że nawet ludzie tutaj nie znają naszego moderatora ;D heh... a te konsekwencje to już bardziej prywatna sprawa c: